Toimiva kotitoimisto tuo tehokkuutta työpäivään

Markkinoinnin osaajan tulee tyypillisesti vietettyä paljon aikaa toimistolla, joko kotona tai sen ulkopuolella. Kotona työskennellessä toimistolla saatetaan viettää jopa yli puolet hereillä ollusta ajasta, minkä takia onkin erityisen tärkeää, että tila on viihtyisä, inspiroiva ja rauhallinen.

Toimistotuolissa istuen saattaa melkein huomaamatta vierähtää useampikin tunti ilman taukoja, minkä vuoksi sen ergonomiaan olisi syytä kiinnittää erityistä huomiota. Moni valitsee perinteisen toimistotuolin sijaan tai lisäksi esimerkiksi jumppapallon tai seisomatyöpöydän. Jotkut ovat erityisen taitavia tekemään montaa asiaa samaan aikaan ja valitsevat peräti työpöydän alla toimivan kävelymaton. Oli valinta sitten mikä tahansa, sillä pitäisi pystyä varmistamaan, ettei työntekijä istu selkä kumarassa liian korkealla tai matalalla koko päivää.

Ympäristön olisi hyvä olla melko siisti ja yksinkertainen, mutta toki henkilökohtaisia sipauksiakin saa olla, erityisesti jos toimisto sijaitsee omassa kodissa. Ylimääräiset johdot ja piuhat lisäävät kaaosta, minkä vuoksi esimerkiksi langaton hiiri ja näppäimistö sekä bluetooth kuulokkeet voisivat olla panostuksen arvoisia asioita. Mahdolliset paperityöt olisi hyvä lajitella omiin kansioihinsa ja mappeihinsa, jottei työpöydälle pääse kerääntymään stressaavia ja epämääräisiä paperikasoja. 

Saatavilla olisi aina hyvä olla vettä ja muita virvokkeita kuten kahvia, sekä pientä naposteltavaa. Naposteltavaksi kannattaa valita jotain muuta kuin sokerisia herkkuja, sillä niistä seuraa vain nopea energiapiikki, joka muuttuu nopeasti väsymykseksi. Esimerkiksi pikkuporkkanat tai pähkinät palvelevat tässä paremmin. Kaikkea ei kannata myöskään kerätä kerätä suoraan työpöydälle, sillä välillä tekee hyvää nousta ja jaloitella hieman, esimerkiksi hakemaan kahvia. Pieni venyttely ja taukojumppa kannattaa aina, jotteivat hartiat pääse jumittumaan täysin. Muista myös levätä!