Digitaalisen markkinoinnin uudet tuulet

Digitaalisen markkinoinnin uudet tuulet

Digitalisaatio on muuttanut maailmaa ympärillämme. Samalla näkemyksemme siitä, mikä on toimivaa, kannattavaa ja merkityksellistä markkinointia on muuttunut. Perinteinen printtimedian kautta tapahtuva markkinointi ei enää yksin riitä, jos haluaa tavoittaa maksimaalisen määrän potentiaalisia asiakkaita. Uusi z-sukupolvi on aiempia parempi lukemaan sosiaalista mediaa ja se osaakin käyttää tarkkoja antureitaan aistiakseen, onko yrityksen markkinointiviestintä vilpitöntä vai ei.

Vastuullisuuden tuominen esille ja arvoperusteinen toiminta on noussut viime vuosina isosti esille. Viimeistään tässä vaiheessa on oikea aika tarkistaa yrityksen arvot ja päivittää ne strategiaan ja brändikuvaan. Keskustelu yritysten vastuullisuudesta niin ilmasto- kuin ihmisoikeusasioistakin on jokaisen yrityksen vastuulla ja sitä osaavat etenkin nuorimmat asiakkaat myös yrityksiltä vaatia.

Vaikuttajamarkkinointiin kannattaa myös perehtyä. Nykyaikana ei ole harvinaista, että pienetkin yritykset tekevät yhteistyötä sosiaalisen median vaikuttajien kanssa Instagramissa, Tiktokissa tai Youtubessa. Vaikuttajamarkkinoille on kova tunku, ja moni nuori somevaikuttaja valitseekin yhteistyökumppaninsa yrityksen arvoja silmällä pitäen. Siksi aineettomat, ilmastoystävälliset markkinointiyhteistyöt poikivat eniten onnistuineita mainoskampanjoita. Tämän ovat huomanneet esimerkiksi hotellit helsinki, jotka tarjoavat vaikuttajille luksusyön sviitissä aamiaisineen ja allasosastoineen.

Videot ovat tulleet jäädäkseen. Nuorin sukupolvi on tottunut nopeaan ja liikkuvaan kuvaan ja videovetoiset somepalvelut, kuten Tiktok, Snapchat ja Youtube ovat vakiinnuttaneet asemansa suosituimpien sosiaalisen median alustojen joukossa. Videossa yhdistyy visuaalisuus, ääni ja teksti tavalla, josta markkinoija hyötyy: moniaistillinen kanava puhuttelee kuluttajaa kuin kuluttajaa, ja lyhyelläkin videolla saadaan kerrottua tehokas tarina.

Digitaalista markkinointia suunniteltaessa kannattaa siis haistella trendejä ja kuunnella asiakkaita tarkalla korvalla. Markkinoinnin suunnittelu tulee pitää joustavana ja tehdä ketteriä ratkaisuja, sillä tilanteet muuttuvat nopeasti.