Kategoriat
Uncategorized

Ota tv-mainonta haltuun!

Moni yrittäjä vierastaa ajatusta tv-mainoksen tekemisestä. Yrittäjät saattavat pelätä mainoksen olevan liian kallis panostus, monimutkainen prosessi tai muuten vain vaikeaa. Usein televisio mainos on kuitenkin yksi toimivimmista mainonnan muodoista, joka saavuttaa mittavan yleisön nopeasti ja varmasti.

Television jalansija mainonnan päämediana on vahva. Tv-mainokset päätyvät usein ilmiöiksi, joista puhutaan ja jotka jäävät elämään hokemina arkielämässämme. Tiesitkö, että ensimmäinen tv-mainos on esitettiin jo vuonna 1957? 

Television vahvuus mainosmediana perustuu sen laajalle peittokyvylle. Siinä yhdistyy ääni ja kuva ja sen avulla voidaan välittää tehokkaasti tunteita ja tarinoita. Televisiota katsovat ihmiset ovat valmiiksi mielentilassa, jossa he ovat valmiina tempautumaan mukaan tarinaan, joten pohja mainostamiselle on valmis. 

Television suosituinta katsomisaikaa on kuuden ja keskiyön välillä. Tätä aikaa kutsutaan prime timeksi, ja silloin voidaan saavuttaa suurin massa yleisöä. Toisaalta prime off -aikoina, eli suosituimman katsomisajan ulkopuolisina aikoina voidaan saavuttaa tietty yleisö, esimerkiksi eläkeläisiä puolilta päivin tai lapsia viikonlopun lastenohjelmien aikaan. 

Televisiossa mainostaminen on siis kannattavaa, mutta mitä se oikein maksaa? Hinnoittelu mainosten suhteen riippuu paljon videon kestosta ja sen esitysalueesta. Esimerkiksi Keski-Suomessa puolen minuutin mittainen kampanja maksaa noin kymmenen tuhatta euroa. Alueellinen televisiomainonta kannattaa, sillä se mahdollistaa suuren median käytön pienemmällä budjetilla. Valtakunnallinen tv-mainonta on huomattavasti kallimpaa mutta toimii, jos mainos on suunniteltu hyvin. 15 sekunnin mittainen mainos lähtee 20 000 eurolla, mutta se vaatii paljon suunnittelua ja työtä. Yhteistyö mainosfilmiä tehdessä kannattaa: ote yhteyttä paikalliseen mainostoimistoosi, jotta saat käyttöösi alan parhaat kuvausalan osaajat, näyttelijät ja leikkaajat, jotta saat rahoillesi vastinetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *