Kategoriat
Uncategorized

Järjestä syksyn viimeiset grillibileet

Järjestä syksyn viimeiset grillibileet

Kaikki rakastavat grillausta: grillin tuoksu, hohkaava kuumuus, käristyvän lihan aromi ja tieto siitä, että pian päästään iskemään hampaat makkaraan. Grillaus on ikävä kyllä riippuvainen säätilasta, joten syksyn viimeiset grillijuhlat kannattaa järjestää nyt, kun vielä ulkona tarkenee seistä ja käännellä vastusten päällä lepääviä pihvejä. Nappaa tästä reseptit, jotka vievät kielen mennessään jokaiselta.

Coleslaw

Coleslaw, eli amerikkalainen kaalisalaatti on erinomainen lisuke grilliruuille. Sen pehmeän etikkainen maku tasapainottaa grilliruuan usein rasvaisen suolaista makua ja raikastaa olon. Tästä reseptistä syö noin 4-6 ruokailijaa.

  • puoli kiloa kaalia
  • 2 porkkanaa

Kastikkeeseen:

  • 1dl täysmajoneesi
  • 1dl kermaviiliä
  • 2rkl sitruunamehua
  • 1rkl sinappia
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria

Valmistus on helppoa. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi vaikkapa juustohöylän avulla. Raasta porkkanat. Lisää raastetut vihannekset kastikekulhoon, sekoita ja jätä maustumaan.

Hampurilaiset grillissä

Hampurilaiset maistuvat koko väelle vauvasta vaariin ja niiden sisältöä voidaan helposti modata riippuen ruokailijoiden ruokavalioista tai makunystyröistä. Hampurilaisbuffet onkin helpon kokkaajan valinta: laita tarjolle valikoima eri täytteitä ja anna vieraidesi tehdä täytevalinnat itse.

Hampurilaispihvit:

800gr jauhelihaa

sulaa

mustapippuria

tuoretta timjamia

Sekoita huoneenlämpöiseen jauhelihaan mausteet. Muotoile massasta pihvejä ja paina niiden keskikohta matalaksi, jotta ne eivät palloudu paistettaessa. Grillaa pihvejä grillissä 5min per puoli. Varo, etteivät pihvit pala tai murru. Jos pihvit tuntuvat epävakailta, laita alle folio.

Herkullisen lisukkeen saat grillatuista tomaattisiivuista ja sipulirenkaista. Leikkaa sipulit paksuiksi rinkuloiksi ja tomaatit viipaleiksi. Sivele öljyllä, paahda nopeasti grillissä ja lisää hampurilaisten väliin. Muista juusto, ketsuppi, sinappi, majoneesi ja raikkaan vihreät salaatinlehdet, jotka tasapainottavat burgerin tuhtia makua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *