Kategoriat
Uncategorized

Markkinointistrategia 101

Markkinointistrategia nähdään yhtenä tärkeimmistä elementeistä onnistuneessa liiketoiminnassa. Hyvin tehty markkinointistrategia auttaa yritystä kasvamaan ja laajentumaan, mikä on tärkeää sekä pienille, keskisuurille että suurille yrityksille.

Markkinointistrategian keskiössä tulee olla kiteytymä siitä, missä yrityksesi on paras alalla ja miten se eroaa kilpailijoista. On tärkeää tehdä benchmark-tutkimusta kilpailijoistasi: mitä etuja heillä on puolellaan? Entä sinulla? Kuinka voit hyödyntää markkinapaikkaasi, jos et voi sitä muuttaa? Näitä kysymyksiä on hyvä pohtia, kun suunnittelet markkinointistrategiaa. Menestyneimmillä yrityksillä on selkeä ymmärrys heikkouksista ja vahvuuksista, ja he osaavat hyödyntää tätä tietoa ymmärrykseen markkinoista, jolloin voidaan luoda tuloksellinen markkinointistrategia.

Yksi olennaisimpia asioita on tutustua asiakkaisiisi: Ketkä ovat potentiaalisia asiakkaita? Millaiset ihmiset voisivat kiinnostua siitä, mitä sinulla on tarjota? Tämä on tärkeää, sillä se auttaa sinua kehittämään paremman markkinointisuunnitelman oikeille ihmisille, jolloin et tuhlaa aikaasi sellaisiin ihmisiin, jotka eivät ole kiinnostuneita tuotteestasi tai palvelustasi.

Tärkeintä on siis tuntea asiakkaat: Mitä he etsivät? Mistä he pitävät tai eivät pidä? Minkä ikäisiä he ovat ja paljonko he ovat valmiita kuluttamaan tuotteisiin tai palveluihin? Missä he asuvat, kuluttavatko he perinteistä mediaa vai sosiaalista mediaa? Nämä kysymykset auttavat sinua ymmärtämään paremmin kohdeyleisösi, jolloin voit paremmin kohdentaa markkinointiviestisi juuri heille.

Seuraavaksi on luotava vaikuttava viesti oikealle kohderyhmälle. Viestin tulee olla selkeä ja napakka, niin että asiakkaat tietävät tarkalleen, mitä he tarvitsevat ja saavat sinulta ja yritykseltäsi. Mitä vähemmän asiakkaalta jää tietämättä, sen parempi. Markkinointistrategian avulla voit luoda tehokkaan viestin, joka on kohdennettu oikealle asiakasryhmälle oikeassa kanavassa oikeaan sävyyn