Kategoriat
Uncategorized

Inspiroiva ilmapiiri edistää luovaa ajattelua

Inspiroiva ilmapiiri edistää luovaa ajattelua


Monella meistä on kokemusta erilaisissa toimistoissa työskentelystä. Nykyään toimistotiloja on olemassa kaikenlaisia avokonttoreista erilaisiin hub-tiloihin ja perinteisiin työhuoneisiin.Toimiston sisustusta suunniteltaessa on olemassa monia eri osa-alueita, joita kannattaa miettiä, kun lähtee suunnittelemaan työntekijöille sopivinta työympäristöä. Inspiroiva työympäristö edistää luovaa ajattelua ja saa työntekijöitä kehittämään entistä innovatiivisempia markkinointiratkaisuja asiakkaidenne tarpeisiin.

Tärkein aspekti toimiston tilasuunnittelussa on ehdottomasti miettiä, millä tavalla työtilat tulisi eristää toisistaan. Onko yhteisönne sellainen, että avoimet yhteistilat toimisivat, vai kaipaavatko työntekijät rauhaa ja omaa tilaa omien toimistohuoneiden muodossa? Jos työn tekemiseen tarvitaan vain kannettava tietokone, voi työpistettä vaihtaa päivän tarpeiden mukaan, mutta jos työtehtävän hoitamiseen tarvitaan paljon arkistoja, työkaluja tai muuta tavaraa, kannattaa sellaisen säilytykselle varata tilaa.

Sisustus on yksi asioista, jotka joko saavat meidät ihastumaan tilaan tai kokemaan sen epämiellyttävänä heti ensisilmäyksestä asti. Työntekijöille kannattaa antaa mahdollisuus vaikuttaa tilan sisustusratkaisuihin: voisiko työhuoneen seinälle ripustaa omia perhekuvia tai lasten taideteoksia? Inspiroivaa katseltavaa on myös esimerkiksi maailman kartta juliste, johon voi merkitä vaikkapa seuraavan lomakohteensa tai maat ja kaupungit, joissa on jo vieraillut. Tästä saa hyvää keskustelua kahvihuoneeseen!

Lounas on työpäivän tärkein hetki heti kahvitauon jälkeen. Keittiötiloihin kannattaa panostaa, vaikka tapana olisikin käydä ulkona lounaalla työyhteisön kanssa. Toimivat ja hyvin suunnitellut keittiötilat kannustavat syömään terveellisesti. Työntekijöiden käyttöön voisi hankkia vaikkapa smoothielaitteen tai mehupuristimen, joilla voi tehdä nopeita ja terveellisiä valipaloja nopeasti ja käden käänteessä. Yksi tärkeä ja keskustelua varmasti herättävä asia on myös kahvinkeittimen valinta: kannattaako työyhteisö kahvikonetta, josta saa erikoiskahveja vai haluavatko he valmistaa itse espressonsa?